2747041135 Γκούρα, Μοσιά, Κορινθίας kordali365@gmail.com
hero image
 
 

Η ΠΕΡΙΟΧΗ
_______________

Η Μοσιά είναι ένα μικρό χωριό στην περιοχή της Κορινθίας στην Ελλάδα. Βρίσκεται κοντά στο βουνό Γεράνειο και είναι γνωστή για την πανέμορφη φύση της και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Η περιοχή αυτή προσελκύει πολλούς επισκέπτες κυρίως λόγω της εκπληκτικής θέας που προσφέρει, καθώς και για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία βουνού και γενικότερα φυσιολατρικές δραστηριότητες. Επίσης, η περιοχή είναι γνωστή για την παραγωγή τοπικών προϊόντων όπως μέλι, κρασί και τυριά. Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και αξιοθέατα όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου και οι παραλίες του Κορινθιακού κόλπου. Συνολικά, η Μοσιά αποτελεί έναν όμορφο προορισμό για όσους αναζητούν ηρεμία, φυσική ομορφιά και επαφή με την παραδοσιακή ελληνική κουλτούρα.

 
 

 

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η Λίμνη Δόξα

είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες στην Ελλάδα και βρίσκεται στην περιοχή της Κορινθίας, κοντά στο χωριό Λίμνη. Η λίμνη αυτή δημιουργήθηκε με την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Ασωπό, στη δεκαετία του 1990, με σκοπό τη ρύθμιση του ύδατος για πότισμα και άρδευση.

Η περιοχή γύρω από τη Λίμνη Δόξα είναι γνωστή για τη φυσική της ομορφιά και το περιβάλλον της είναι ιδανικό για περπάτημα, ποδηλασία και πικνίκ. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία του τοπίου και να θαυμάσουν την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

Η Λίμνη Δόξα επίσης παρέχει ευκαιρίες για ψάρεμα και καγιάκ, ενώ σε ορισμένες περιόδους του χρόνου διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά γεγονότα στην περιοχή. Συνολικά, η Λίμνη Δόξα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην περιοχή της Κορινθίας, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν φυσική ομορφιά και χαλάρωση.